Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

de ce este este atat de importanta apa pt plante si animale?? repede va rogg cine scrie primul ii dau coroana ca cel mai bun raspuns si explicati de ce este apa asa de importanta........

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 16juneyeah
202
Apa are o importanta deosebita pentru viata omului, a plantelor si a animalelor. Fara apa, plantele se ofilesc si mor; animalele erbivore,fara hrana mor si ele, iar animalele carnivore fara hrana si fara adapost vor avea aceeasi soarta. Omul nu poate trai fara apa pe care o ia din natura. Apa din natura trebuie sa fie curata, adica sa nu contina substante toxice,daunatoare vietii. Apa pe care omul o foloseste pentru baut trebuie sa fie apa potabila. Apa din jurul fabricilor,fermelor de animale, oraselor mari este poluata. Ca apa sa devina potabila, omul o trateaza, folosind filtre speciale. In raurile poluate, plantele sunt primele care dispar,apoi incep sa moara si animalele cu cea mai mica rezistenta,cum ar fi pesti. Uneori , in urma unor greseli, se evacueaza in ape reziduuri otravitoare in cantitati foarte mari, ceea ce provoaca adevarate masacre. Nevoile zilnice maresc continuu consumul de apa in gospodariile oamenilor. Respectarea legilor tarii in domeniul ocrotirii factorilor mediului inconjurator este o indatorire a fiecarui om.
Răspuns de bibisofi
61
plantele si animalele sunt impotante pt ca sunt si ele fiinte.Apa este mai cea mai importanta pt ca ne hidrateaza mai ales vara!

MELYSSA: apa este importanta pentru plante si animale pentru ca cu ajutorul apei ele traiesc
MELYSSA: nui nimic data viitoare :*
Alte întrebări interesante