Religie, întrebare adresată de liliyanc, 8 ani în urmă

De ce fii lui Adam cu Eva au fost nevoiți la adulter? Și de ce fiicele lui Lot au fost nevoite să se culce cu atăl lor? Oare nu vede Dumnezeu totul și iartă??? De ce a întemeiat reguli cu privire la sex? Și de ce numește biserica mireasa Lui? Să fie oare Sfințenia armonia Lui???


teodoraivanica4: Cuvinte cam grele, cam grave... Iar oamenii trebuiau să se înmulțească. Mai ales că atunci era înainte de Hristos, când erau alte reguli.
Cât despre biserică,i-a zis în multe feluri, dar cred că vrea să zică că biserica e unul dintre cele mai dragi lucruri ale lui, poate chiar cel mai drag!
teodoraivanica4: Oare nu vede Dumnezeu totul și iartă?
Ba vede și iartă, dar tot ce vede făcut după cum a zis îl doare.
Utilizator anonim: NU
teodoraivanica4: voiam să zic după cum NU a zis dar m-am grăbit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodoraivanica4
0

Răspuns:

Cuvinte cam grele, cam grave... Iar oamenii trebuiau să se înmulțească. Mai ales că atunci era înainte de Hristos, când erau alte reguli.

Cât despre biserică,i-a zis în multe feluri, dar cred că vrea să zică că biserica e unul dintre cele mai dragi lucruri ale lui, poate chiar cel mai drag!

Explicație:

Răspuns de sam92
0

Răspuns:

Fii lui Adam cu Eva au fost nevoiti la adulter/incest numai in subtextul Genezei.Geneza nu spune explicit ca fii lui Adam cu Eva s-au casatorit cu surorile lor.

Fiicele lui Lot au plecat de la premisa ca nu mai exista niciun barbat in tinutul acela de la care ar fi putut avea urmasi, asfel ca au considerat incestul ca fiind o solutie.Geneza trebuie inteleasa ca actul fondator al istoriei poporului evreu, si isi propune sa exprime originea si legitimitatea starii de fapt din contemporaneitatea autorului.Dusmanii poporului evreu proveneau din incest.

Regulile cu privire la s.e.x sunt prezente in orice cultura.Nu le poti schimba fara a altera "tesatura sociala".

Biserica- mireasa Lui este figura de stil pentru a sugera ideea de relatie.

Alte întrebări interesante