Istorie, întrebare adresată de simon280, 9 ani în urmă

de ce la inceputul primului razboi mondial serbia a fost principalul responsabil pentru razboi si la sfarsitul razboiului a fost declarata germania vinovata?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luanaidfk
1
austria a declarat razboi serbiei din cauza ca un student bosniac i-a asasinat pe franz ferdinand (arhiduce de austria si succesor la tron)  si sotia sa
sper sa te ajute altcineva la germania, eu cred ca au facut cele mai multe pagube de razboi sau ceva

simon280: am inteles da nu foarte tare
Răspuns de Utilizator anonim
1
Din cauza ucigasului cuplului Franz Ferdinand si al sotiei sale Sophia, FF era printul mostenitor, desi nu era prea agreat de Franz Joseph. Asasinul, Gavrilo Princip, era de etnie sarba si era un extremist, adica avea pareri politice foarte radicale. 

A fost Germania declarata vinovata deaoarece, dupa ce liderii politici ai Imperiului Austro- UNgar au declarat razboi Serbiei, Germania a profitat de sitatia creata si si-a urmarit interesele politice, netinand cont de consecintele dezastruoase care urmau. 

Utilizator anonim: daca nu e clar, ma mai intrebi :)
motanudeea: Marile Puteri erau ingrijorate de tendintele expansioniste ale Germaniei. Le trebuiau un motiv pentru a ataca Germania. Varianta neoficiala spune ca asasinatul a fost aranjat pentru a da vina pe Germania si pentru a-i putea declara razboi acesteia.
Alte întrebări interesante