Biologie, întrebare adresată de bibicomE, 9 ani în urmă

de ce nu trebuie distruse reptilele?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriella101
3



Experţii avertizează într-un nou raport că aproximativ 20% din speciile de reptile existente astăzi sunt ameninţate cu dispariţia, deoarece habitatele acestora sunt distruse pentru agricultură şi ca rezultat al defrişării pădurilor.

Peste 200 de experţi au analizat 1.500 de specii de şerpi, şopârle, crocodili, ţestoase şi alte reptile alese întâmplător şi au descoperit că 19% dintre acestea sunt ameninţate. Cercetarea a fost publicată în jurnalul ştiinţific Biological Conservation.

Ţestoasa de apă dulce este în pericol, mai bine de jumătate din specii fiind considerate aproape de dispariţie, se arată în raportul realizat de Zoological Society of London şi IUCN (International Union for the Conservation of Nature).

Dintre reptilele de apă dulce, o treime sunt considerate a fi aproape de extincţie.

Deşi reptilele precum şerpii sau crocodilii nu sunt apreciate de oameni, acestea joacă un rol cheie în echilibrul naturii, atât ca vânători cât şi ca pradă. Multe ţestoase, de exemplu, sunt necrofage, mâncând carnea în descompunere, iar şerpii ţin sub control dăunători precum şoarecii.

„Reptilele sunt de multe ori asociate habitatelor extreme şi condiţiilor de mediu dificile, astfel că este uşor de presupus că se vor descurca într-o lume aflată în schimbare”, afirmă Monika Boehm, autor al studiului.

„Cu toate acestea, multe specii sunt foarte specializate în ceea ce priveşte folosirea mediului şi condiţiile climatice de care au nevoie pentru funcţionarea cotidiană. Din acest motiv sunt extrem de sensibile la schimbările de mediu”, subliniază cercetătoarea.

„Rezultatele raportului trag un semnal de alarmă referitor la starea acestor specii şi la ameninţările pe care le confruntă”, a declarat Philip Bowles, reprezentant al IUCN.

„Trebuie să confruntăm ameninţările identificate în raport, printre care se numără pierderea habitatelor şi supra-recoltarea, pentru a anula declinul observat”, a mai spus Bowles.

Reptilele au apărut pe Terra acum aproximativ 300 de milioane de ani.



andreiu79: Experţii avertizează într-un nou raport că aproximativ 20% din speciile de reptile existente astăzi sunt ameninţate cu dispariţia, deoarece habitatele acestora sunt distruse pentru agricultură şi ca rezultat al defrişării pădurilor.

Peste 200 de experţi au analizat 1.500 de specii de şerpi, şopârle, crocodili, ţestoase şi alte reptile alese întâmplător şi au descoperit că 19% dintre acestea sunt ameninţate. Cercetarea a fost publicată în jurnalul ştiinţific Biological Conservation.
Răspuns de vdeliuta
4
reptilele din zonele agricole distrug insectele si molustele daunatoare, ele au un rol important in aceste ecosisteme

Alte întrebări interesante