Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

De ce oare nu pot fi controlate povestile? Te-ai gandit vreodata la asta? noi iti oferim un sinhur cuvant - cheie, iar tu, pornind de la acest cuv. incearca sa formulezi un raspuns la aceasta mare intrebare.


aiflorentina: In primul rand, intrebarea este care e cuvantul - cheie? Sau "cheie"este cuvantul la care te refereai?
Savadiana95: Cuvantul-cheie este magie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aiflorentina
6

In ce priveste intrebarea in sine "de ce nu pot fi controlate povestile?", asta depinde de punctul de vedere din care privesti problema:  si anume un punct de vedere il are autorul povestii, si acesta poate foarte bine sa controleze povestea si deznodamantul;  un alt punct de vedere il are personajul - unul din cele multe - al / ale povestii -  acesta nu poate sa controleze povestea / actiunea / deznodamantul, decat in masura in care i se permite de catre autor.  

Daca te referi la o poveste inventata de cineva - o persoana fizica - scriitor, evident situatia este cea de mai sus.  Daca te referi insa la o poveste de viata in care tu alaturi de toti ceilalti implicati sunteti personaje, atunci TU nu poti controla povestea.   Unii spun ca omul isi face singur destinul.  Dar, in realitate, daca ai putea cu adevar sa faci asa ceva, ti-ai pune deoparte pentru tine doar cele bune si fericite. Nimeni insa nu poate face asa ceva. Nu putem decat sa influentam, nu sa determinam povestea in care suntem implicati.  In aceasta poveste noi suntem personajele.

Alte întrebări interesante