Istorie, întrebare adresată de alexisstupid, 8 ani în urmă

De ce se numește asa maratonul? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leaugabriel2020
5

Răspuns: In grecia a fost o batalie la maraton si dupa ce au castigat un mesager atenian numit Filipide a alergat 42 de kilometri pt a spune vestea si a strigat Nenikikamen (am învins!) dupa a murit pe loc.

Explicație:


alexisstupid: Mulțumesc mult!
Răspuns de albatran
3

Răspuns:

datorita SOARTEI bataliei de la MARATON, DIN Antichitate, CAND NU EXISTAU MIJLOACE de comunicare rapide

Explicație:

cand un soldat grec a fugit 42, 195 km de km pana in Atena sa anunte VICTORIA in lupta cu Imperiul Persan ( Filmul "300" nu e fictiune, vorbeste tot de lupta grecilor).

A ROSTIT "am invins!" SI A CAZUT mort DE epuizare.

In cinstea lui , a onoarei si luptei pt o cauza nobila, a omagierii perpetue a devotamentului si sacrificiului, la infintatrea J.O moderne s-a introdus proba de alergare de "maraton" devenit substantiv comun.Distanta pe care se alearga astazi este EXACT distanta intre Maraton si Atena.

A ramas celebra de asemenea in istoria J .O. moderne secventa  cand un participant la maraton, de asemenea epuizat, ajuns ULTIMUL, clatinandu-se,  a fost omagiat si sustinut cu aplauze de intreg stadionul sa treaca linia de sosire.Ceea ce echival cu O VICTORIE a spiritului olimpic.

Asa cum echipade bob pe gheata a Jamaicai (!!0 la j.O de iarna de numai stiou unde, dupa ce  s-a rasturnat  in ultimul viraj,   a trecut linia de sosire PE JOS , cu bob-ul in spinare.

Prin milenii SPIRITUL OLIMPIC este simbolizat de MARATON si de deviza ' "Ai pierdut, continua!! Ai castigat, continua!"

Alte întrebări interesante