Studii sociale, întrebare adresată de denisae537, 8 ani în urmă

De ce suntem rai toti oamenii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
2
Se poate spune ca fiecare om are o anumita doza de răutate si o anumita doza de bunătate.
Cand bunătatea este in doza mai mare decat răutatea atunci acel om este mai bun , dar cand răutatea este in doza mai mare decat bunătatea atunci acel om este mai rău.
Totusi răutatea unui om este dobândită pe parcursul vieții si depinde de mai mulți factori cum ar fi educația primită, cum a fost tratat de cei din jurul său pe parcursul vieții si greutățile vieții.
Aici la greutăți si probleme depinde de persoana în cauză, daca l-au doborât are doua variante : ori devine rău si frustrat ; ori devine bun dar mai mulți oameni care trec prin asta devin răi si frustrați deoarece ei nu inteleg de ce lor li se întâmplă acele necazuri si pot chiar sa ii invidieze pe ceilalți din jurul său pentru ca sunt mai fericiți.
De ce toți suntem răi? Asta am învățat la ora de religie ca ne nastem imperfecti si ca trebuie sa învățăm din greselile noastre si ale altora si sa ne luptăm cu răul interior atunci cand ne confruntăm cu acesta.
Avem un dar fiecare dintre noi si acela este " liberul arbitru". Acest liber arbitru inseamna ca noi putem alege singuri calea pe care vrem noi sa o urmăm. Deci noi alegem in fiecare clipă ce vrem sa facem , cum vrem sa fim , buni sau răi. Deci inainte de a face o alegere fiecare om trebuie sa se gândească si de mii de ori si sa cîntărească toate variantele posibile si mai apoi sa hotărască ce va face. ( Asta in condiția in care este pus sa faca o alegere.) Daca omul ar hotara imediat fara sa se gândească deloc atunci acel om riscă sa faca o greseala si sa faca ceva rău, care mai apoi il va face sa regrete , atunci cand va cântări situația si isi va da seama de greseala sa.
De aceea este important sa se gândească inainte de a lua o hotărâre.
Din păcate exista si oameni cărora le place sa facă rău altora. Acei oameni au avut o educație proastă in copilărie, au fost torturați sau crescuți in neglijența părinților sau au avut numai necazuri. Pentru acestia există tratamente însă mulți isi ascund răutatea si fac rău pe la spate , atunci ei nu primesc tratament si devin cand sunt adulți infractori.

Sper ca te-am ajutat putin. Si ti-am dat o idee.
Alte întrebări interesante