Limba română, întrebare adresată de florentinaflore1, 8 ani în urmă

De ce textul Bivolul și Coțofana este un text narativ?Repede dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielandreiliciu
92

In opinia mea textul ,,Bivolul și cotofana’’ este un text narativ,specie a genului epic in proza sau in versuri ce conține o întâmplare in care sunt prezentate defectele omenești cu scopul de a le îndrepta.Figura de stil predominanta este personificarea.

  In primul rând fiind o specie a genului epic putem constata apariția indicilor de timp și de spațiu,astfel acțiunea se petrece pe,,spinarea’’ bivolului,iar timpul nu este precizat concret cel mai probabil odata de mult.Actiunea poate fi rezumata astfel:Era odata un bivol,iar pe spinarea lui era o Coțofana.Cand câinele a văzut s-a mirat și a vrut și el sa fie carat.Zis și făcut,câinele a sărit pe bivol,iar animalul l-a luat in coarne și l-a aruncat.

  In al doilea rând fiind o fabula sunt satirizate defectele omenești prin intermediul animalelor,astfel bivolul este tipul de pers care are grija in permanenta de aspectul sau,câinele pers care profita de ceilalți,iar Coțofana pers care nu iasă in evidența.

  Un alt Argument este prezenta moale prin care autorul își exprima opinia critica fata de defectele înfățișate.

   In concluzie fiind prezentate trăsăturile de mai sus și anume:satirizarea defectelor omenești prin intermediul animalelor putem afirma ca opera literară,,Bivolul și Coțofana’’ este o fabula.

Alte întrebări interesante