Limba română, întrebare adresată de mire32, 8 ani în urmă

De compus o compunere despre obiceiuri și tradiții românești ,trebuie sa aibă expresii frumoase și sa nu fie repetari, va rog frumos am nevoie catvmai repede !!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de strugureldebuze3
1

Răspuns:

Fiecare națiune se definește prin tradițiile sale, iar România este cunoscută pentru obiceiurile sale populare, unele parcă desprinse din basme. În ciuda globalizării, acestea s-au păstrat și se transmit din generație în generație.Unele dintre cele mai cunoscute sunt:Busuiocul de sub pernă pentru a-ți visa alesul:

In fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, fetene necăsătorite își pun busuioc sfințit sub pernă pentru a visa cu cine se căsătoresc.

Noaptea Sânzâienelor:

Sărbătoarea Sânzienelor mai este denumită în popor şi „Amuţitul cucului” și are loc în noaptea de 24 iunie. Fetele aveau obiceiul să arunce o cunună de sânziene pe acoperişul casei. Dacă aceasta rămânea pe acoperiş, fata urma să se mărite chiar în acel an, în timp ce, dacă ajungea pe jos, fata o mai arunca până rămânea prinsă pentru a şti câţi ani mai are de aşteptat.Dansul Călușarilor: Ritualul Căluşului cuprinde o serie de jocuri, cântece, strigători şi dansuri, interpretate de grupuri de dansatori bărbaţi (căluşari), în număr impar. Căluşarii au o îmbrăcăminte caracteristică: pălărie cu panglici, bastoane, ciucuri şi zurgălăi la picioare, betele aşezate cruciş peste cămaşă.

Obiceiurile si traditiile continua pana in zilele noastre, copiii, adultii si batranii bucurandu se intotdeauna de acestea. Sufletele oamenilor mereu tind inspre aceste obiceiuri ramase de la strabunii nostri.


mire32: Mulțumesc mult
mire32: Îți dau coroana
strugureldebuze3: mersiiii
Alte întrebări interesante