Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

De creat urmatoarele povesti de Craciun cu titlurile:
1) Bradul Castorilor
2)Tortul Margot
3)Craciunul intr-o familie nastrusnica
4)Steaua animalelor de la Zoo
5)Unde-s pantofii din fata sobei
6)Masina de visuri a lui Mos Craciun
Dau coroana!
Urgent
Pana maine la ora 08:29

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmi2802
1
Bradul castorilor

Era o seara de decembrie friguroasă. Castorii inca lucrau la barajul lor, muncitori ca intotdeauna. Era o intreaga familie de castori care munceau necontenit. Barajul se afla intr-o padure de conifere. Familia de castori lua doar copacii bolnavu si uscati, dar cei doi pui au mers mai departe si au gasit un cort, iar langa cort un brad inpodobit cu globuri stralucitoare si beteală multicoloră, dar bineinteles ca acele luminite de craciun nu aveau cum sa lipseasca din brad. Puii au vrut sa impresioneze restul familiei cu ce au gasit asa ca l au luat pentru al duce la baraj, proprietarii cortului, doi logodnici au vazut ca le lipseste bradul, dar au vazut luminitele de craciun, asa ca le au urmat. Cand cei doi au ajuns acolo au vazut bradul in mijlocul barajului, iar familia de castori era in jurul bradului batand incantati din cozi. Cuplul a ramas uimit asa ca cei doi au incarcat videoclipul pe youtube cu titlul “ bradul castorilor “ care a ajuns viral. Cu banii facuti datorita videoclipului a fost facuta o rezervatie naturala speciala pentru familia de castori




Tortul margot

Era senin. Soarele ardea cu putere peste zapda care se topea incet. Ziua mea se apropia. Parintii meu hotarasera sa mergem la unchiul si matusa mea, care locuiau in germania, si sa sarbatorim acolo ziua mea de nastere.
Cand am ajuns acasa la ei, ne au primit cum se cuvine si ne au pregatit camera de oaspeti. Dupa ce ne am despachetat bagajele am coborat la parter si am inceput sa planificam lucrurile pentru ziua mea. Am aflat ca voi avea ceva numit tortul margot, ceva specific german, si o surpriza din partea unchiului meu.
A doua dimineata m-am trezit devreme. Membrii familiei s au strans in jurul patului sa mi ureze la multi ani.
Dupa ce m am pregatit aflasem ca tortul a venit, era intr-o cutie uriasa, parea un tort ca unul de nunta, cu ff multe etaje, dar cand am deschis cutia unchiul meu avea deja un tort de marime normala pe care mi l a strivit in fata. Toata lumea a inceput sa rada, si am aflat ca termenul margot vine dintr-o limba ciudata pe care unchiul meu o studia.
Toata familia s a amuzat.

Craciunul intr o familie nastrusnica

Craciunul se apropia, mai erau doar doua zile. Eu mama si tata ne am hotarat sa plecam intr-o vacanta. Mama si tata au impachetat toate bagajele ca sa putem pleca, dar chiar inante de plecare mi am dat seama ca l am uitat pe pufilici, ursuletul meu, asa ca i am spus mamei ca ma duc sus sa o iau, dar cand m am intors ei plecasera. Cand am vazut am avut un soc, cum se putea ca parintii mei sa ma uite acasa? M am hotarat sa ma duc la bunica mea, dar pe usa de la casa scria ca plecase intr-o vacanta exotica cu prietenele ei. M am dus la prietenul meu cel mai bun luca care era si el singur acasa, pentru ca el locuia cu bunica sa, dar aceasta plecase cu bunica mea in acea vacanta. Seara s a lasat usor usor, iar eu si prietenul meu ne-am hotarat sa facem ceva amuzant asa ca am mers la vecinul nostru moracanos si am vrut sa facem ceva nevinovat, dar din greseala i am spart fereastra. Acesta a vazut imediat ce s a intamplat asa ca a inceput sa tipe la fel ca un nebun. Vecinul nostru chemase deja politia si acesta a suspectat ca eu si luca am facut acea boacana, asa ca a venit mai intai la mine acasa, unde stateam cu luca si priveam pe geam. Politia a batut la usa si a intrebat unde sunt parintii mei, acestia cand au auzit povestea mea au facut rost de numarul lor de telefon si i au chemat de urgenta acasa. Mama si tata au fost arestati chiar in ziua de craciun pentru a li se pune diverse intrebari, iar seara cand au ajus acasa am incercat sa petrecem cum se cuvine si am ras cu pofta de cele intamplate.


Sper ca te am ajutat, dar e tarziu si mai mult de atat nu pot face
Alte întrebări interesante