Limba română, întrebare adresată de leratimbaliuc, 9 ani în urmă

De cumentat maxima "Stilul este omul" in 4-6 propozitii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sofia13
6
Fiecare persoana este diferita, este o unicitate, gandeste si se comporta in felul lui.
Stilul este expresia unei individualitati. Stilul reiese din constructia interioara a fiecaruia. Este un acel 'ceva' cu care te nasti. Sunt de parere ca stilul nu ti-l poti forma, el exista acolo in tine, trebuie doar sa-l gasesti si sa-l modelezi. Stilul este identic cu talentul, trebuie sa-l descoperi si sa-l pui in evidenta.
Deasemenea, tot de stilul fiecarui individ tine si personalitatea omului. Un om fara identitate este un om de nimic. Unii au un caracter mai puternic, altii, din contra, sunt firi mai introvertite, mai sensibile.
Dar fiecare om este interesant in felul lui. Daca stilurile sunt diferite, atunci si oamenii sunt diferiti. Societatea trebuie sa-i accepte pe toti, indiferent daca sunt buni sau rai, lasi sau curajosi.
Niciodata nu vom vedea un om care sa semene cu altul. Constructia interioara a fiecaruia nu permite acest lucru.
Parerea mea este ca omul e liber sa actioneze dupa impulsurile sale, sa fie el insusi, pentru ca numai atunci ceilalti il vor aprecia. Nu pentru modul in care incearca sa isi ascunda adevarata fire prin jocuri teatrale, ci pentru felul sau de a fi, asa cum este.
Trebuie sa invatam sa ne ascultam mai mult 'glasul inimii' si mai putin ratiunea si, de asemenea, sa fim indulgenti unul cu greselile celuilalt, pentru ca nimeni nu este perfect. Ar trebui sa renuntam sa mai cautam perfectiunea, pentru ca ea nu exista. Sa incercam sa ne acceptam asa cum suntem. Daca vom face efortul sa cunoastem mai bine o persoana, vom fi mirati sa descoperim cate lucruri inedite ascunde.
Oamenii trebuie sa inceteze sa mai actioneze dupa anumite reguli si principii. Omul trebuie sa fie el insusi. Si, de aici, reiese si stilul.

Asculta-ti intuitia, care nu te inseala niciodata si just be you, adica fii doar TU, acea unica si minunata persoana.

leratimbaliuc: mersi mult!!!
Alte întrebări interesante