Limba română, întrebare adresată de mafio, 9 ani în urmă

De facut o compunere in care sa povestesti o intamplare despre spiritul sarbatorilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cocolino123
1
Fulgi mici de zapada,cadeau incetisor pe pamantul inghetat. Strazile impodobite erau luminate de micile beculete multicolore.In fiecare casa ardea un foc rosu ca macul,iar mesele erau impodobite cu cele mai bune mancaruri.
   Un copil orfan,care traia din mila oamenilor,se uita cu jiind la vitrinile pline cu dulciuri,jucari si haine.Da,haine.El tremura de frig. Avea hainele rupte si jerpelite,umbla descult si n-avea nici caciula. Vantul aspru de afara intra printre toate gaurile hainelor si il faceau sa planga de frig. 
   Insa un barbat inalt,chipes se apropie de el.Fara sa scoata o vorba,il lua de brat si il duse la magazinul acela unde ii cumpara haine.Apoi il duse la o pizzerie unde manca pe saturate.Dupa aceea ii dadu o suma de bani maricica indemnandu-l sa o ia. Baietelul,uimit de tot ceea ce primise,refuza sa ia banii,dar omul,zambi bland,si-i puse in manuta mica. 
    Sarutandu-l pe frunte,se ridica si pleca,lasandu-l pe copilas inmarmurit.Nu putea sa scoata nici macar un cuvant. Stand asa,mintea lui micuta si naiva nascoci un gand:,,Ei,daca asta n-a fost Dumnezeu,eu nu-mi dau seama cum de s-au intamplat toate astea''.
   Ridicandu-se de la masa,nu se mai intoarse la viata lui de cersetor,ci incepu sa munceasca pentru a-si castiga painea,iar cu suma de bani de la domnul necunoscut,il ajutara mult. 
 Acum era om mare,in varsta,si de fiecare data cand se gandea la asta,zambea. Daca nu era acel om misterios sa-l ajute,nu ar fi reusit sa mearga nici la scoala,nici sa creasca un om de cuvant,de onoare,si avand o familie fericita. 

Sper ca te-am ajutat! :)
Alte întrebări interesante