Limba română, întrebare adresată de florentinavasi, 9 ani în urmă

De povestit in scris textul Regele vant si copiii imparatului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandradestepta
116
A fost odata un imparat care avea doi copii.O fata si un baiat.
In timp ce el se plimba cu ei(copii) , vantul ii lua fata.Imparatul o cauta ,dar nu o gasise.In cele din urma baiatul ii zise ca se duce el sa o caute pe sora lui.
Pe drum acesta vazu pe cer niste rate salbatice.El voia sa impuste una ,dar rata il opri si ii zise ca poate si ea il va ajuta .
Dupa aceea vazu un furnicar plin cu furnici.Acesta voia sa il imprastie,dar furnica ii zise sa nu faca asta,fiindca poate ca si ea poate sa-l ajute.
Fiul imparatului isi continua drumul pana cand a dat peste o buturuga(aici poti pune stup) in care erau albine.Voia sa-l strice,dar Regina albinelor ii zisa ca-l poate ajuta vreodata.
Dupa un drum lung,ajunse si la castelul Regelui Vant.Regele il saluta,dar acesta ii spuse ca-si cauta sora.Atunci imparatul il puse la prima incercare.L-a dus la malul mari,unde i-a spus sa gaseasca inelul pe care l-a pierdut,dar pana dimineata.Atunci ii veni in ajutor rata salbatica care a gasit inelul.
Mirat,regele l-a pus la a doua incercare.Sa adune semintele de mac risipite.Dar in ajutorul
lui a venit furnica zburatoare.
Regele Vant se incrunta si il duse intr-o sala mare unde sa-si recunoasca sora.In ajutorul printului i-a venit Regina Albinelor care ii spuse care este sora lui.Printul ii spuse Regelui Vant care este sora lui.
Mahnit Regele Vant ii lasa sa plece.
Ajunsi la castel,imparatul ii imbratisa pe copii
sai.

Sper ca te-am ajutat!








Alte întrebări interesante