Limba română, întrebare adresată de caruseli, 9 ani în urmă

de povestit pe scurt domnul trandafir pe scurt fragmentu al2 50 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
2
                                  Scriitorul se întoarce la locurile natale unde amintirile îi rascolesc amintirile copilariei.
Siretul apa unde se balacea si se namolea cu baietii scotand chiote de bucurie
cand se aruncau în valuri facand zgomote si sareau stropi ,zavoaiele de salcii unde se ospatau cu mure,,surile darapanate unde jucau de-a ascunsul noaptea cautandu-se unul pe altul pana tarziu, erau vii in memoria lui.
Dar nici o amintire nu îi era mai draga decat locul unde era odata scoala,unde tatal l-a dus pentru prima data de man, parul de unde Domnul le dadea gustarea,curtea unde faceau uriasi de zapada. Apoi îsi aduce aminte de chipul domnului trandafir ,chel putin în varful capului, cu ochii blajini.mustata tunsa scurt ,sub care se vedeau niste dinti lungi cu strungareata.Amintirile continua cu interiorul clasei, diapazonul cu care cantau la muzica,cu cititul povestilor lui Creanga,,cu lectii de gramatica si matematica unde fiecare învata dupa puteri, cu bunatatea si sufletului învatatorului care era apreciat si de ministru. Peste toate aceste era si un om gospodar, politicos,nu era zgarcit cu laudele la adres copiilor chiar daca îi mustra cand mai greseau.Apoi le-a facut si lectii demonstrative chiar ministrului unde a fost foarte apreciat.
 Viziteaza si mormantul domnului învatator, care avea o cruce învechita unde nici numele scris nu se mai vedea, niste flori salbatice se înaltau pe mormant, vrea sa vada si scoala dar nu mai era tot ce a ramas fiind doar amintirile lui atat de dragi.

caruseli: foarte greu
caruseli: dar mersi
aurelcraciun59: ASTA E!
caruseli: sa te inveti sa scrii mai repede
Alte întrebări interesante