Limba română, întrebare adresată de alexandu103roblox, 7 ani în urmă

de povestit textul povestire de iarna facut de Monica Roham.Ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adric09
0

Răspuns:

piridușul începuse a povesti despre munții cu brazii cei falnici și curajoși, despre furtuni năpraznice, despre animalele pădurii. Îi spuse și o poveste duioasă cu pădurarul cel bun care, în iernile aspre, punea mâncarea în drumul căprioarelor. În pădure toate viețuitoarele și toți arborii știu povești. Când bate vântul, crengile copacilor și fiecare frunză în parte cântă despre bucuria sau necazul lor. Atunci vuiește pădurea. Când strălucește soarele, începe și concertul păsărilor. Privighetoarea e regină. Ea cântă noaptea, mulțumindu-i lunii pentru lumina sa vrăjită care scoate din ascunzișuri toate duhurile pădurii...

Vocea subțire a spiridușului sună dulce ca susurul izvoarelor pe care le cunoștea atât de bine.

Băiatul asculta încântat poveștile pline de farmec.

-Ce bine e să ai un astfel de prieten, gândea el și se bucură foarte tare de întâlnire cu spiridușul.

Apoi a început să povestească băiatul. Ia destăinuit pățania hazlie a lui Grivei, cum și-a ars lăbuța, hoțomanul, pentru că a fost obraznic și curios să încerce magiunul de pe cuptorul bunicii. Ia spus și de păsărelele pe care tata știe să le cheme în grădină să se ospăteze cu semințe ce i le împrăștie chiar el, băiatul, pe scândura agățată de ramurile nucului. Ia mai povestit și despre săniuța lui ușoară și rapidă, despre prietenii lui mereu voioși. Cu entuziasm a vorbit copilul de draga lui educatoare care știe cele mai frumoase cântece și poezii.

-Ce bine e să te duci la grădiniță! oftă spiridușul bradului, cu mare părere de rău că pentru spiriduși ca el nu există nicio grădiniță.

Cei doi prieteni au stat la taifas toată noaptea și au aflat unul de la celălalt multe lucruri interesante. Steluțele din brad luminau feeric odaia băiatului. Era o lungă noapte de vis al cărei farmec sa risipit abia în zori. Atunci când mama a aprins lumina din odaia copilului, într-o clipă, spiridușul a făcut nevăzut. Doar un glăscior subțire mai apucase să strige printre crengile bradului:

-La revedeereee!

Alte întrebări interesante