De realizat un proiect cu tema -Efectele consumului de alcool, tutun, droguri, asupra stării de sănătate. VA ROG RAPID DACA RASPUNDETI RAPID VA DAU COROANA.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Alcoolul este responsabil pentru moartea a 5 milioane de oameni in intreaga lume doar in ultimul an. El afecteaza in mare parte ficatul. Consumul acestuia pe termen lung poate duce la insuficienta hepatica. In timp ce alcoolul este prezent in organism acesta afecteaza cerebelul, partea creerului care este responsabila de activitatile locomotorii. Pe termen lung alcoolul are atat efecte fizice cat si psihologice, acesta poate afecta grav creierul si procesul de congnitie, dar si deregleaza balanta de neurotransmitatori, care poate duce la simptome precum: depresie, anxietate si lipsa de motivatie.
Tutunul cauzeaza cele mai multe cazuri de cancer. In fiecare an la nivel global 7 milioane de oameni mor din in urma consumului tutunului pe termen lung. In mare parte acesta afecteaza plamanii. Tutunul contine peste 4.000 de substante daunatoare organismului si zeci de substante cancerogene precum: Cianura de hidrogen, plumbul, arsenicul, amoniu, si multe altele. Tutunul mai contine si o substanta care provoaca dependenta in randul consumatorilor, aceasta este nicotina. Cantitatile de nicotina variaza intre 1mg si 12mg, in dependenta de tipul tutunului si marca.
Drogurile sunt responsabile pentru moartea a 13.5 milioane de oameni la nivel mondial. Unele droguri provoaca dependenta chiar dupa prima utilizare, cu o doza mica precum 0.01 mg in cazul fentanilei, si o doza letala de 3 mg, ea este de cateva sute de ori mai potenta de cat morfina. Drogurile provoaca atat dependenta fizica cat si psihica. Drogurile sunt periculoase deoarece o data ce sunt folosite de oameni, acestia nu se mai pot reintoarce inapoi la vietile lor normale. Diferite droguri au efecte diferite asupra organismului. Opiaceele afecteaza sistemul nervos, ele stopeaza senzatiile de durere si provoaca o euforie intensa. Stimulentele precum metamfetamina provoaca secretia neurotransmitatorului dopamina in creer. Ca rezultat, utilizatorul simte o senzatie intensa de euforie si o ridicare brusca a energiei si a dorintei sexuale. Dar dupa ce aceste efecte trec, utilizatorii simt exact opusul drogului, si sentimentul de a consuma acest drog cu orice pret. Unele dintre aceste efecte sunt: depresia, anxietatea, greata, febra, lipsa motivatiei, dureri de cap, diarea, si multe altele. Din acest motiv drogurile au distrus familii si relatii intre oamei, ne mai vorbind de mortile cauzate de supradoze.