Limba română, întrebare adresată de manuel123neuer, 8 ani în urmă

De redactat o compunere de 25-30 de rânduri în care să descrii un peisaj de iarnă . Urgent !!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de craciuniasmina29
3

Răspuns:

Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Vremea este mai rece în perioada iernii, fiind anotimpul cu cele mai mici temperaturi, zilele cele mai scurte și nopțile cele mai lungi.

Iarna este anotimpul ALB al anului. Fulgii PUFOSI de nea au acoperit tot satul. Era o priveliste de vis. Turturi atarnati de case ziceai ca sunt diamante. Zapada CRISTALINA a asternut BUCURIE in suflet tuturor copiilor. Toti copilasii ies cu entuziasm din casele acoperite cu paturile ARGINTII ale iernii. Cu saniile lor lustruite pornesc pe derdelusul ALUNECOS. Dupa multe ore de distractie au mers toti in casele lor povestindul-e parintilor tot ce au facut.

Peisajul de o mare frumuseţe este asemenea unui tablou pictat în alb. Natura se pierde sub albul rece al zăpezii. Felul în care totul este cuprins de albul infinit stârneşte celui care priveşte acest peisaj teamă şi nelinişte.  

Cerul este tăcut şi mohorât. Razele soarelui rotund şi palid se chinuie să răzbată printre norii groşi şi albi. Din înaltul cerului fulgi mici şi deşi de zăpadă se rostogolesc fără încetare spre pământul deja acoperit de o mantie albă şi strălucitoare. Fulgii cad de parcă un personaj înspăimântător ar cerne fără încetare ninsoarea printr-o sită uriaşă. Vântul scăpat din hăţuri bate fără oprire, viscolind omătul în stânga şi în dreapta. Troiene mari de zăpadă pot fi observate ici-colo, iar cărările umblate de oameni sunt acoperite în totalitate de oceanul alb.

Cel care se minuneaza de frumusetea lumii vara, va gasi motive egale de uimire si admiratie iarna. In timpul iernii stelele par mai stralucitoare, luna mai triumfatoare, iar cerul mai aproape ca oricand.”

Sper ca îti place compunerea!!!!

Alte întrebări interesante