Studii sociale, întrebare adresată de dianavoicu0488, 8 ani în urmă

De regula, disponibilitatea omului de a presta o anumita munca este direct proportionala cu nivelul de salarizare. Altfel spus, cu cat nivelul de salarizare intr-un anumit domeniu va fi mai mare cu atat mai multi doritori vor fi sa activeze in domeniul respectiv. Cu toate acestea, se constata insa ca, pe masura ce salariile cresc, dorinta salariatilor de a efectua prestatii suplimentare (sarcini suplimentare, ore suplimentare) scade. Comentati aceasta situatie. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
3

Comentați situația următoare: Pe măsură ce salariile cresc, dorința salariaților de a efectua prestații suplimentare (sarcini suplimentare, ore suplimentare) scade.

După părerea mea, dorința salariaților scade în această situație deoarece ei au ajuns la un nivel așteptat de salarizare printr-un efort suplimentar, pe care nu mai doresc să îl facă.

O altă cauză este și faptul că salariații vor să își satisfacă și alte nevoi decât cele materiale, așa cum ar fi petrecerea mai mult timp cu familia, sau cât mai plăcut al timpului liber, de după orele de muncă.

Nu în ultimul rând, salariații cu salariul deja mare, și-au calibrat bugetul în funcție de acest nivel și nu doresc cheltuieli mai mari, ca să nu fie apoi nevoiți să depună eforturi și mai mari.

Ca o concluzie, din considerentele de mai sus, este adevărată posibilitatea ca pe măsură ce salariile cresc, dorința salariaților de a efectua prestații suplimentare (sarcini suplimentare, ore suplimentare) scade.

Succes!


dianavoicu0488: Multumesc tare mult pentru ajutorul acordat!
Valdanet: Cu drag! ⚘
Alte întrebări interesante