Limba română, întrebare adresată de evagutu9, 8 ani în urmă

De scris o compunere cu titlul: Fulgul de nea din opt enunțuri, șapte adjective, trei comparații, două personificări şi două replici
va rog ajutatimaa!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliamironescu
0
Fulgul de nea este o minunăție a naturii, cu forma sa delicată și pufoasă. Pare un fir de pernă imaculat, care plutește lejer prin aer, dansând în vânt.

Fulgul de nea este atât de ușor încât pare că nu poate fi prins între degete, totuși, când aterizează pe haine, rămâne acolo, ca o podoabă luminoasă. Este atât de strălucitor încât pare că ar putea ilumina întreaga lume, dacă ar fi suficient de mulți dintre ei.

Fulgul de nea este o ființă vie, care se mișcă la fel de vioi ca și un copil care aleargă prin zăpadă. Pare să zâmbească, încântat de propria sa existență, și își continuă drumul spre locuri necunoscute.

"Fulgul de nea, tu ești ca un vis, atât de frumos și atât de efemer", spunea un copil care privea fascinat cum fulgii se învârteau prin aer.

"Nu sunt un vis, sunt realitatea pură", răspundea fulgul de nea, zâmbind încântat. "Sunt o mică parte a naturii, care vine să vă aducă bucurie și magie în fiecare iarnă."

Fulgul de nea este o adevărată minune, care ne încântă sufletele și ne face să visăm. El este îngerul iarnii, care ne aduce bucuria și magia acestui anotimp.
Alte întrebări interesante