Istorie, întrebare adresată de grigoreterentiev, 8 ani în urmă

de scris o comunicare despre cele 3cruciade din secolele 11-13​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mara10784
0
Cruciada a treia (1189–1192), cunoscută și sub numele Cruciada regilor, a fost o încercare a liderilor europeni de a recuceri Țara Sfântă aflată sub ocupația lui Saladin (Șalāh al-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb) din anul 1187 printr-o campanie militară. A avut un succes parțial, cruciații reușind să recupereze orașe ca Acra și Jaffa,însă au eșuat în a captura Ierusalimul, care era obiectivul principal al cruciadei.

După eșecul celei de-a două cruciade din anii 1147-1149, dinastia Zengid a unificat Siria și a intrat în conflict cu conducătorii fatimizi ai Egiptului. Saladin i-a unit pe egipteni și sirieni sub comanda sa, și i-a mobilizat să anexeze Regatul Ierusalimului în 1187. Motivați religios, regele Henric al II-lea al Angliei și regele Filip al II-lea al Franței, aflați într-un conflict, s-au împăcat pentru a conduce o nouă cruciadă pentru recuperarea Țării Sfinte. Dar regele Henric al II-lea a murit la 6 iulie 1189, astfel, comanda cruciadei a treia a fost transferată către succesorul și fiul său, Richard Inimă de Leu, care a devenit noul rege al Angliei.

Împăratul Frederic I al Sfântului Imperiu Roman a răspuns chemării la arme, conducând o armată imensă spre Balcani și Asia Mică. A obținut câteva victorii împotriva Sultanatului Selgiucid de Rum, dar s-a înecat într-un râu pe 10 iunie 1190 înainte să ajungă în Țara Sfântă. Moartea sa a produs teamă printre trupele germane, de aceea, o marte parte din trupe s-au retras din campanie.

Alte întrebări interesante