Limba română, întrebare adresată de tomuzboris34, 8 ani în urmă

de scris un discurs despre viata adolescentului în secolul 21
Pls pls pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElenaEA2
2

Răspuns:

Le-aș spune că adolescenții sunt schimbători și că, în ciuda faptului că, de cele mai multe ori, suntem siguri pe noi și capabili să facem lucruri de unii singuri, uneori avem nevoie de un părinte care să ne sfătuiască sau care să ne consoleze. Părinți, nu renunțați la copiii din noi odată ce ne autoproclamăm independența, dar nu ne tratați ca și cum am fi incapabili să înțelegem lumea și cursul ei! Fiți sprijinul nostru, nu piedica noastră! Înțelegeți că noi suntem mari, dar asta nu înseamnă că nu mai avem nevoie să ne iubiți ca și cum am fi mici!

Dacă aș putea, le-aș spune părinților să nu se mai îngrijoreze atât de mult, deoarece am crescut și, în multe situații, ne putem descurca și singuri. Le-aș mai spune să acorde mai mult timp discuțiilor cu noi, să ne înțeleagă și – cel mai important – că nu ne place să fim judecați.

Cele mai frecvente probleme cu care se confrunta adolescentii

Problemele cu care se confrunta adolescentii sunt multiple si, in multe cazuri, sunt corelate intr-o oarecare masura: 

Stima de sine si imaginea corporalaStresDepresiePresiunea colegilor si competitiaBullyingDependenta de internetConsumul de alcool, droguri si fumatInceperea vietii sexuale prea devremeSarcina la adolescenteTulburari alimentareComportamente devianteCe pot face parintii pentru a construi o relatie sanatoasa cu copilul lor adolescent?

Parintii trebuie sa fie constienti de problemele pe care adolescentii le pot avea si sa fie pregatiti sa le faca fata. Adolescentii se pot confrunta cu o stare de nesiguranta, confuzie si alegerea unor directii gresite care implica viata lor, chiar si atunci cand fac parte din familii stabile. Urmatorii pasi sunt importanti pentru a construi o relatie sanatoasa cu copilul tau si pentru a trata problemele in mod eficient. Aceste solutii nu functioneaza izolat, combinatia acestora fiind mult mai eficienta. 

Explicație:

Mai corectezi tu.. Succes


ElenaEA2: un pic...
Alte întrebări interesante