Limba română, întrebare adresată de zonia1, 9 ani în urmă

de scris un text argumentativ de 15-30 de randuri despre importanta pe care omul trebui sa o acorde banilor ,,omul sa fie multumit cu saracia lui caci daca e vb ,nu bogatia ci linistea colibei tale te face fericit " din moara cu noroc va rog urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crina56
4

În primul rând, politeţea nu este o formă de comunicare apărută acum; ea parvine multor secole de evoluţie a relaţiilor dintre oameni. De exemplu, în Antichitate, erau apreciaţi filosofii. Ei reprezentau un model în societate. De aceea, şi Socrate a fost tras la răspundere şi obligat la exil ori sinucidere (el a ales să bea cucută), pentru un motiv greu de înţeles astăzi: că ar fi corupt, prin discursurile lui celebre, tinerii la forme, în prezent elementare, de libertate. Însă, atunci societatea avea echilibru şi se manifesta destul de intens, din punct de vedere cultural, la modă fiind teatrele în aer liber, simpozioanele. Exista un tribunal care conferea titlul de poet pe merit celui care prin efort îl câştiga.

În al doilea rând, îmi pare potrivită definiţia politeţii ca singura formă controlabilă şi educabilă a empatiei, a înţelegerii celuilalt. De exemplu, dacă ai un prieten şi el greşeşte, modul de atragere a atenţiei asupra acestei erori trebuie să fie direct, dar plin de bun-simţ. Astfel, dovedeşti că eşti un prieten adevărat, că îl respecţi şi că meriţi la rândul tău să fii respectat. Atenţia pe care tu i-o acorzi va inspira pe alții să devină și ei politicoși. cu care te comporţi, fără a deranja pe nimeni, vor face ca şi valoarea ta în ochii celor din jur să crească.

În concluzie, atenţia pentru cel de lângă tine, ce poate el asculta ori accepta, înseamnă a-l înţelege şi respecta, iar el cu siguranţă îţi va aprecia în reciprocitate politeţea.


crina56: Cu PLACERE
Alte întrebări interesante