Engleza, întrebare adresată de gabriela1574, 8 ani în urmă

De tradus cealaltă parte din text

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamaria20012017
1

haine intunecate cu decoratiuni pentru ca inamicii sa nu-l poata distinge de ceilalti ofiteri.

Cand s-a intors in Anglia a fost facut MP (Membru de Parlament) dar dupa 5 ani s-a intors in armata. A luat control asupra Fortelor Aliate care se luptau contra armatei lui Napoleon in Portugalia si Spania. In acea vreme, Napoleon se afla la inaltimea puterii sale, castigand o serie de victorii devastatoare lasandu-l in control asupra majoritatii Europei.

Duminica, 18 iunie 1815, cei doi barbati se confruntau pe un front noroios aproape de Waterloo, Belgia, Wellington, cu armata sa britanica si cu aliantele, iar Napoleon cu garda sa imperiala Franceza. Wellington l-a invins pe Napoleon si aceasta batalie decisiva ar putea termina 20 de ani de conflicte insangerate de pe continent. Dupa batalia de la Waterloo s-a raspandit un zvon prin Europa "bătălia de la Waterloo a fost câștigată de câmpurile de joc din Eton" referindu-se la educatia de elita pe care ofiterii britanici l-au obtinut.

Arthur Wellesley s-a intors acasa ca un erou si a fost numit Duce de Wellington. In 1828 a devenit Prim Ministru.

Dicele de Wellington a murit pe 14 septembrie 1852 si a fost inmormantat in Catedrala Sf. Paul, langa un alt grozav britanic Domn Horatio Nelson

Alte întrebări interesante