Franceza, întrebare adresată de senvis, 8 ani în urmă

De tradus in romana!

DAU COROANA!

Anexe:

senvis: nu pe google translate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tarazanoglu
1
Mass-media

A se informa, astazi ? Mass-media este aici pentru a ne ajuta. Ne este chiar greu sa alegem dintre ele : presa sau mass-media audiovizuala ? Acestea din urma sunt foarte accesibile :

Invarti butonul radioului, deschizi televizorul (apesi pe telecomanda) si schimbi canalul pana gasesti programul preferat, sau deschizi calculatorul, intri pe Internet si de acolo poti naviga (surfa) dupa cum doresti, alegi site-ul pe care il preferi.

 

Audiovizualul si Informatica

In Franta sunt o droaie de statii radio si de canale de televiziune publice sau private : France Inter, Radio France Internationale, Fun Radio, Europe 2, Antenne 2, Fr3, La 5e- Arte, TV5, M6, care transmit emisiuni variate : informative, culturale, sportive, de divertisment etc.

Se pot de asemenea receptiona programele canalelor frantuzesti de televiziune : ele sunt transmise prin satelit. E suficient sa ai cablul si o antena parabolica !

Cat despre Internet, el ofera destule site-uri francophone de informare, dar si « chat-uri » (cuvant englezesc !) pe care poti gasi prieteni pretutindeni in lume cu care sa vorbesti, - ca de exemplu (...)*. Ai incredere in mouse-ul tau inteligent : el va sti sa te ghideze/conduca ! 

______
* pui site-ul




senvis: Iti multumesc foarte mult!
Alte întrebări interesante