Franceza, întrebare adresată de AdElinAAAAAA, 9 ani în urmă

De tradus in romana tot chenarul
COROANA!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mentality
4
Invatamanul secundar in Franta

Este oferit a aproximativ 6 milioane de elevi: primul gra - colegiu si secundar - liceeni. 
In Frata se gasesc 4900 de Colegii (Insitutiile de invataman) - clasele  a 6a si a 5a, ciclul de observatie si clasele a4a si a 5a ciclu de orientare
Discipline de invatat in Colegiu:
Dicipline de baza: franceza, matematica, limbi (vorbite) straine. 
Discipline secundare (care ridica curiozitatea unora): istorie-geografie, educatie civica, stiinte experimentale, educatie artistica, manuala si tehnica.
educatie fizica si sport.

In clasele a 6a si a 5a toti elevii primesc un invatamant comun.

In clasele a 4a si a 3a pot alege, pe langa studiile comune, studii complementare cunoscute sub numele de OPTIUNI (generale sau technice)

Elevii sunt cotati cu note /20 (ca de exemplu, 13 din 20 este o nota buna!)

Fiecare elev detine: caietul de lectura pentru a nota utilizarea timpului, temele de casa, carnetul de corespondenta, care serveste la legarea intre scoala si parinti. (este o rubrica intalnita in asa spune JURNALELE de clasa, unde profesorul poate sa comunice un mesaj parintelui prin intermediul acestui JURNAL, se regaseste la fiecare pagina cu ziua de VINERI, ce zic aici nu ai sa regasesti in text, este doar o explicatie). 

Buletinul (carnetul de note) se imparte in trimestre, acesta odata notat de catre profesori este trimis prin posta, parintilor, la fiecare sfarsit de trimestru. 

Anul scolar in cifre: 158 de zile de studiu, 17 saptamani de vacanta, ore saptamanale: 30,5h 

Inceputul scolii incepe la inceputul lunii septembrie. 
La fiecare 6 saptamani, exista mici vacante, insa adevaratele vacante, marile vacante sunt in lunile iulie si in august. 

Alte întrebări interesante