Engleza, întrebare adresată de ANONIM19998, 8 ani în urmă

De tradus în romana va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gmorandi7
0

În zilele noastre nu ne gândim prea mult când deschidem radioul, dar atunci când un italian de 21 de ani l-a inventat, acum mai bine de 100 de ani, nimănui nu i-a venit să-și creadă urechilor.

Într-o zi a anului 1895 în Italia, la Bolonia, Guglielmo Marconi a trimis primul semnal de radio din lume. Folosind un radioemițător simplu și un receptor, el a trimis un semnal din camera (lui din pod) fratelui său care stătea ascuns într-un câmp la un kilometru distanță. Când fratele lui a recepționat semnalul, a tras un foc de pușcă

Guvernul italian nu s-a arătat interesat de ivenția tânărului Marconni, dar mama lui, Annie care era irlandeză a fost de părere că era o idee bună. Astfel, în luna februarie a anului următor, l-a trimis (pe Marconi) în Anglia, ca să se întâlnească cu un văr al ei, inginer important. A fost un periplu care urma să schimbe lumea.

În Anglia  lui Marconi și vărului său li s-au alăturat alți inventatori. În anul 1897 Marconi a format la Londra compania Wireless Telegraph & Signal Company și a început să transmită semnale radio simple la mari distanțe. În 1899 el a trimis primul semnal telegrafic peste canalul Mânecii, în Franța. Aceasta a însemnat că vapoarele erau de-acum capabile să trimită mesaje de la navă la țărm dacă erau în primejdie.

Marconi crezuse întotdeauna că undele radio puteau să străbată curbatura Pământului. Până în 1901 el îmbunătățise sistemul radio atât de mult încât pe 12 decembrie a uluit planeta trimițându-și primele semnale radio peste Oceanul Atlantic.   Ele erau transmise de la Poldhu în Cornwall și recepționate la o distanță de 3520 de kilometri, la St. John, Newfoundland,  folosind o antenă înălțată cu un zmeu. Sistemul lui Marconi a fost curând adaptat de marina britanică și de cea italiană. Din acest moment încolo, compania lui Marconi a deținut monopolul comunicațiilor fără fir, iar Marconi a devenit multi-milionar.

Marconi e una din figurile cheie ale secolului douăzeci. El a recunoscut chiar și importanța militară a radarului și s-a gândit să transmită semnale radio în spațiu. La moartea lui Marconi, în 1937, posturile de transmisie fără fir în toată lumea s-au oprit pentru 2 minute în semn de respect. Marconi a făcut o singură mare eroare. A crezut că televiziune nu va deveni niciodată populară.


senvis: Te rog sa am ajuti la engleza!!??
gmorandi7: Dacă pot, cu drag.
senvis: pai uita-te pe contul meu la intrebari puse am acolo la engleza o intrebare acum o ora am postat-o
gmorandi7: Intarziasem, erau date raspunsuri acum. Data viitoare
Alte întrebări interesante