Engleza, întrebare adresată de DanieL123123, 9 ani în urmă

de tradus lectia in romana
DAU COROANA/..

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de calitro
0
     Nu contează dacă vremea este bună sau rea, adevăraţii dependenţi de surf sunt mereu deasupra valurilor.

     Surfing-ul este unul dintre cele mai populare sporturi nautice. S-a răspândit din insulele Hawaii, de unde este originar, către toate plajele din jurul lumii.
     Newquay este capitala surfing-ului din Marea Britanie. Nu este la fel de însorit ori cald precum plaja Bondi din Australia sau plajele din sudul Californiei însă sunt mii de surferi care vin aici, fiind "Surf City" - cel mai cool loc unde poţi fi în Marea Britanie. Surfing-ul a fost una din cele mai importante părţi a economiei Newquay-ului de la începutul aniilor 1990. În fiecare an atrage din ce în ce mai mulţi tineri. În prezent, sunt 30 de magazine de surf în oras.
     În Newquay, există o diferenţă majora între surferii serioşi şi cei numiţi "băieţi de plajă". Surferii serioşi sunt mult mai puternici, mai slabi şi mai în forma decât băieţii de plajă. Ei trăiesc pentru a face surf şi nimic nu poate sta în calea lor. Ei fac surf de trei ori pe zi dacă se poate, iarna şi vara, şi par să nu simtă frigul.
     Un surfer serios tipic este Flip ( nimeni nu ştie adevăratul său nume ), în vârstă de 21 de ani. A renunţat la locul de muncă de la un supermarket în Londra în urmă cu doi ani şi locuieşte în Cornwall de atunci. Flip lucrează dimineaţa la jumătate de normă ca asistent într-un magazin de surf, iar seara ca ospătar la un hotel. Nu a avut nicio noapte liberă pentru şapte săptămâni însă spune că: "Nu sunt nefericit, fiindcă locurile de muncă îmi lasă după amiezile libere pentru surfing. Ştiu că nu am o carieră însă nu mă pot opri din a face surf. Mă aştept ca într-o zi stilul meu de viaţă să devină nepractic şi va trebui să găsesc un job cu normă întreagă. Dar în prezent, sunt fericit!". 





DanieL123123: Multumesc frumos
calitro: Where's my crown? :))
Alte întrebări interesante