Engleza, întrebare adresată de Alexandru27vv, 9 ani în urmă

de tradus tot textul bumbs and trumps in the night

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
3

Hello!

*****

Traducerea lecției "Bumps and thumps in the night"

(HighFlyer, Intermediate Level, Students' Book - authors: Ana Acevedo, Marisol Gower, Ed. Longman)

Bufnituri şi lovituri in noapte (Bumps and thumps in the night)

Era ora 2 dimineața. Janet și Rose Harper erau în pat, dormind duși. Deodată, se auzi  o bufnitură puternică. Rose se trezi și aprinse lumina. Janet zăcea întinsă pe podea, între paturi.

- Ce s-a întâmplat? O întrebă Rose.

- Nu știu, răspunse Janet. Visam când ceva m-a aruncat din pat.

- Nu fi prostuță, zise Rose. Probabil umblai prin somn și ai căzut.

În următoarea noapte, a venit rândul lui Rose să cadă din pat.

- La început am crezut cu toții că fetele se prosteau, relatează mama lor. Le puteam auzi chicotind de fiecare dată când se trezeau pe podea.

Puteri/forţe invizibile

Totuși, după câteva nopți, nimeni nu mai credea că e distractiv. Incidentele începură să se petreacă tot mai frecvent, de câteva ori pe noapte. Distracția s-a transformat în teamă. Mama fetelor a decis să-și petreacă o noapte în camera lor, să vadă ce se întâmplă.

- Era incredibil, spune ea. Era ca și când o forță invizibilă le apuca pe amândouă și le arunca în aer în timp ce dormeau.

Rezolvarea misterului

Familia Harper s-a adresat autorităților pentru a primi ajutor și a fost demarată o investigație: asistenți sociali, fotografi și psihologi au lucrat împreună să rezolve misterul.

- Casa a fost întotdeauna plină de oameni, își amintește Janet. Iar incidentele se agravau pe parcursul desfășurării investigației.

O canapea grea și un pat dublu se plimbau prin casă. Hârtia lua foc. O cutie de chibrituri ce stătea într-un sertar s-a aprins, dar alte obiecte din sertar nu au luat foc. Un cub de jucărie apăru în zbor de nicăieri și a  lovit un ziarist când acesta îi făcea poză lui Janet.

Răspunsul/Concluzia

Investigația a durat mai multe luni. Verdictul: un strigoi - o forță care face zgomote și aruncă în jur obiecte și oameni. Strigoii sunt des asociați cu prezența tinerilor între zece și douăzeci de ani. Se crede ca provin din forțe naturale pe care actualmente nu le putem înțelege. Fenomenele perturbatoare încep brusc și se pot încheia la fel de brusc. În cazul familiei Harper, ele au încetat la treisprezece luni după ce au început. S-a bucurat familia de asta?

- Presupun că da, deși acum nopțile nu mai sunt chiar așa de palpitante! spun ei.

_______

Textul în limba engleză "Bumps and thumps in the night" din HighFlyer (Intermediate) a fost ataşat la traducere pentru a servi drept suport.

Anexe:
Alte întrebări interesante