Limba română, întrebare adresată de bd884439, 8 ani în urmă

De unde provine numele Mihaela?
Va rog ajutatima și dati răspunsul corec!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 7AlesiaRO
1

Răspuns:

Numele Mihaela provine de la Mihai dar in genul feminim, numele Mihai a fost provenit de la hai mi


antoniaisabelapopa: Numele Mihaela este ebraic și provine de la forma numelui „Mikael”, care, în vechiul Testament, era unul dintre cei mai mari îngeri și a fost descris ca fiind un mare ocrotitor al copiilor din Israel. Prezența elementului „el” la finalul acestui nume se presupune a avea legătură cu numele divinității, ceea ce duce la concluzia că numele Mihaela este o persoană care „se aseamănă cu Dumnezeu”.
bd884439: eu cred că din ce tara
bd884439: provine mele Mihaela
bd884439: ăăăaa nu este bine cum ai spus tu antoniaisabelapopa
bd884439: e greșală mea
Răspuns de WildcraftArtLove
3

Răspuns:

Semnificația numelui Mihaela este una destul de clară, nefiind cazul să stăm prea mult să îl analizăm. Încă de la prima vedere ne putem da seama că acest nume se află într-o strânsă legătură cu numele Sfântului Mihail, care este forma masculină a numelui Mihaela.

Conform calendarului ortodox, acest nume este celebrat pe data de 8 noiembrie, zi în care Biserica cinsteşte Soborul Sfinților Mihail şi Gavriil.

Originea numelui Mihaela:

Numele Mihaela este ebraic şi provine de la forma numelui ,,Mikael", care, în vechiul Testament, era unul dintre cei mai mari îngeri şi a fost descris ca fiind un mare ocrotitor al copiilor din Israel. Prezența elementului „el" la finalul acestui nume se presupune a avea legătură cu numele divinităţii, ceea ce duce la concluzia că numele Mihaela este o persoană care „se aseamănă cu Dumnezeu".

Așadar, din punct de vedere al originii acestui nume, putem spune că purtătoarele acestuia sunt considerate ca fiind persoane protectoare, grijulii, care se află într-o puternică legătură cu divinitatea și personajele biblice.

Sper că te-am ajutat! Este de 100% de corect!!


bd884439: foarte bine
WildcraftArtLove: Cu plăcere poţi alege ce înformaţie vrei
bd884439: ms
WildcraftArtLove: tu ai ştiu că cifra numelui Mihaela este 4?
WildcraftArtLove: eu da
bd884439: da stiu
bd884439: i live you
bd884439: i love You*
Alte întrebări interesante