Limba română, întrebare adresată de Pisicamieunatore, 9 ani în urmă

Deci......am nevoie de un rezumat pentru povestea PINOCCHIO .
VA ROG !,!,COROANA COROANA COROANA COROANA COROANA+65 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pandacorn16
912
Un batranel era singur si s-a gandit sa faca o papusa din lemn acesta dupa ce a facut.o si.a dorit sa prinda viata. Intr-o noapte a venit zana si i-a indeplinit dorinta. Pinochio a prins viata si batranelul cand l-a vazut l-a dus la scoala acesta peste cateva luni s-a intalnit cu niste sarlatani si l-au dus intr-o lume unde nu se invata,pinochio a devenit magar si a ajuns in burta unei balene unde l-a gasit oe Gepeto omul care l-a facut acesta cand l-a vazut ca e magar s-a intristat foarte rau acestia au reusit sa iasa din burta balenei si pinochio era mort zana l-a salvat si Pinochio a devenit un baiat adevarat.
Eu ti-am facut rezumatul pe scurt intradevar s-au intamplat mai multe cu Pinochio daca vrei sa iti zic o voi face in privat. Bafta la scoala!
Răspuns de Alexandraa721
634
Pinocchio, Carlo Collodi-rezumat

Gepetto este un meșter bătrân care este supărat fiindcă este prea singur. Într-o zi, el se hotărî să sculpteze dintr-o bucată de lemn o păpușă care semăna foarte mult cu un băiețel. Bucata de lemn a primit numele de Pinocchio, iar meșterul îl considera fiul lui. Pinocchio este foarte neascultător, se bagă în necazuri și nu îl ascultă pe tatal lui. Gepetto îi cumpără lui Pinocchio un abecedar și îl trimite la școala. Pe drumul spre scoala, Pinocchio aude un cantec si il urmeaza pana la un teatru de papusi. Isi vinde abecedarul pentru a-si cumpara un bilet la teatru. Papusarul de acolo vrea sa îl arunce pe foc, dar i se face mila de el si îi da 5 galbeni, apoi îl trimite acasa. Mai tarziu, Pinocchio intalneste o vulpe si o pisica care incearca sa ii fure banii. Pinocchio isi ascunde banii in gura, asa ca cei doi il spanzura de picioare pe creanga unui stejar urias, si il lasa sa moara acolo. O zana buna il salveaza, dar cand aceasta il intreaba despre monedele de aur, Pinocchio minte, spunand ca le-a pierdut. Cu cat spune mai multe minciuni, cu atat mai mult i se lungeste nasul. Zana il cearta, atragandu-i atentia ca minciunea este cel mai rau obicei caruia i se poate deda un baiat. După mai multe peripeții în tara jucariilor si dupa ce devine măgăruș, Pinocchio îsi regreta minciunile si vrea sa se întoarca la tatal lui. Zana cea buna îl asculta și îl transforma în baietel. De atunci, a trait fericit
Alte întrebări interesante