Biologie, întrebare adresată de lunguvityusha, 9 ani în urmă

Defeneste notiunea de alcoolemie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de victoriabaranet
4
Alcoolemie-prezenta temporara a alcoolului in singe.
Acestai ex 1 pag 81:D:D

victoriabaranet: la 7
Alcoolul deprima in mod progresiv diferite zone ale encefalului ,responsabile de ratiune,vaz,ritm,coordonarea miscarilor.Alcoolul cauzeaza galucinatii,confuzii.
victoriabaranet: la 8 pag 77 a doua coloana :"Multi fumatori tusesc........................cancer pulmonar""
lunguvityusha: 9 10
victoriabaranet: la 9 nustiu nam scris
la 10 ::
Asupra organismului, consumul de alcool are efecte multiple:
Ø Alcoolul actioneaza in organism ca factor de stres: creste tesiunea arteriala, sunt eliberate in sange, mai multe substante ca: lipide, zaharuri, cortizon.
Ø Organismul foloseste energie pentru inlaturarea alcoolului din organism, energie care ar fi fost necesara pentru buna lor functionare. Metabolizarea alcoolului la nivelul ficatului, "fura" 80% din oxigenul necesar functionarii acestui
victoriabaranet: Ø Abuzul de alcool, consumul matinal "pe stomacul gol", duce la malnutritie. Organismul este lipsit de proteine, substante minerale si vitamine. Pe langa reducerea aportului acestor elemente importante din hrana, excesul de etanol are ca efect reducerea progresiva a capacitatii intestinului subtire de a resorbi substante importante ca: vitamina B1, acidul folic, iar mai tarziu sodiu si apa.
Ø Produsii de inalta toxicitate rezultati din descompunerea alcoolului (de ex. acetaldehida) afe
victoriabaranet: alege ceva de aici
victoriabaranet: Ø Sub incidenta suferintei intra si muschiul cardiac. Imbolnavirea acestui muschi se numeste cardiomiopatie. De patru ori mai multi alcoolici mor din cauza tulburarilor cardiace decat de ciroza.
lunguvityusha: bn multumesc (K)
victoriabaranet: cu placere(K)
victoriabaranet: :D:D:D
Alte întrebări interesante