Biologie, întrebare adresată de engleza00, 9 ani în urmă

defineste urmatorii termeni: ontogeneza, crestere, dezvoltare, plante, anuale, plante bienale, plante perene, plante efemeroide, filogeneza, faza de dezvoltare, ciclu de dezvoltare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RDanny
4
Ontogeneza este dezvoltarea individuală a organismelor vegetale și animale, care cuprinde toate transformările organismului de la stadiul de embrion până la sfârșitul existenței lui.
Creşterea înseamnă a se mări treptat, a deveni mai mare ca rezultat al proceselor vitale din organism; a se dezvolta.
Dezvoltarea este acțiunea de a (se) dezvolta și rezultatul ei.
O plantă este un organism vegetal cu o organizare mai simplă decât a animalelor și care își extrage hrana prin rădăcini, caracterizându-se prin prezența clorofilei, prin faptul că membrana celulei este formată din celuloză și, în cazul speciilor superioare, prin alcătuirea corpului din rădăcină, tulpină și frunze.
Anual -Care are loc o dată pe an; care durează un an; care corespunde unui an.
Plantele bianuale sunt plantele al caror ciclul de viata dureaza 2 ani: in primul an planta dezvolta radacini, tulpini si frunze, intra in repaos pe timpul iernii , iar in anul urmator produce seminte si apoi moare. Cele mai cunoscute bianuale: patrunjelul, morcovul, telina.
Plantele perene traiesc mai mult de 2 ani. “Perene” este denumirea data plantelor ne-lemnoase care au o durata de viata mai mare de 2 ani, pentru a le deosebi de copaci si arbusti – tot plante perene si ei.
Plantele efemeroide sunt plante ierboase multianuale cu perioada scurtă de vegetație. (2-3 saptamani).
Alte întrebări interesante