Limba română, întrebare adresată de StrainU, 9 ani în urmă

Definiti-mi si mie va rog aceste genuri : Nuvela , fabula , pastelul, basmul si schita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de beatricekeller
1
nuvela este o opera epica in proza in care sunt personaje numeric reduse, exista un conflict puternic si un singur fir narativ.
Fabula este o opera epica in versuri sau in proza in care personajele sunt animale.Ele primesc insusiri omenesti.
Pastelul este o opera lirica in versuri sau in proza in care se descrie un moment al zilei,un anotimp sau un tabllou de natura.
Basmul este o opera epica in care persoajele au puteri supranaturale.Apare lupta dintre bine si rau.este cifra magica si formulele specigice basmului(de incit mediana si finala).
schita este o opera epica in proza cu o actiune simpla,personajele sunt reduse  si modul de expunere predominante 
Răspuns de toadermunteanu820
1
Nuvela este o specie a genului epic in proza,de dimensiune medie,cu un singur fir narativ si cu o intriga complicata a carei actiuni se invarte in jurul personajului principal.
Fabula este o specie a genului epic a carei personaje sunt animale prin intermediul carora autorul satirizeaza defecte si vicii ale oamenilor cu scopl de a le indrepta.
Basmul este o specie epica in proza care are la baza lupta dintre bine si rau,ce are puteri supranaturale si sunt invinse de un om cu sufletul curat.
Schita este o opera epica de mici dimensiuni care prezinta un singur episod din viata unor personaje.
Pastelul este o poezie lirica descriptiva care prezinta un tablou din natura prin intermediul caruia autorul isi exprima sentimentele.
Alte întrebări interesante