Informatică, întrebare adresată de dariusavionraumafie, 8 ani în urmă

definiti următoarele noțiuni :world wide wep, e-mail, HTML, browser, motor de căutare.





Rpd ca dau test vrg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiadanciu2007
0

Răspuns:

WWW = Termenul World Wide Web, abreviat WWW sau și www, numit scurt și web, care în engleză înseamnă „pânză” (de păianjen); de multe ori este confundat cu rețea (net) și se pronunță /ˌwɝːld waɪd wɛb/ respectiv /wɛb/ (v. AFI), iar pe românește [ pron. ŭeb ], este totalitatea site-urilor / documentelor și informațiilor de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet (net = rețea ).

E-mail = E-mailul (un anglicism citit [ pron. i-meil ] sau și [ pron. i-meil ] ) transmiterea sau primirea de mesaje, de obicei prin Internet.

HTML = HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser (sau navigator).

browser = aplicația pe care cauți ceea ce ai nevoie(pe care le am enumerat la problema anterioară, ex: Google Chrome, Mozilla etc.)

Motor de căutare = Un motor de căutare este un program apelabil căutător, care accesează Internetul în mod automat și frecvent și care stochează titlul, cuvinte cheie și, parțial, chiar conținutul paginilor web într-o bază de date.

#copaceibrainly

Alte întrebări interesante