Limba română, întrebare adresată de OzeRoN, 9 ani în urmă

Definitii la basm, schita, pastel si tipurile genului liric si epic.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Roxana3214
5
Basmul: cult este specia narativa ampla, cu numeroase personaje purtatoare ale unor valori simbolice cu o actiune care implica fabulosul si care infatiseaza parcurgerea drumului maturizarii de catre erou.
Schita:
este o operă epică, în proză, de dimensiuni reduse, cu o acțiune restrânsă la care participă un număr mic de personaje, surprinse într-un moment semnificativ al existenței lor, într-un timp relativ scurt.
Pastelul:este o creație lirică descriptivă, aparținând literaturii culte care, prin intermediul unui peisaj, transmite sentimentele eului liric.
Genul epic cuprinde operele literare în care ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor. Genului epic îi corespunde, ca mod de expunere, narațiunea.
Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric.
Răspuns de munteanunadia11
1
Basm:
Este o naraţiune cu personaje supranaturale care simbolizează binele şi răul printr-o luptă in care binele câştigă.
Schiţa:
Este o operă epică în proză sau versuri de dimensiuni reduse,cu o acţiune simplă,care într-un stil concis prezintă viaţa unuia sau a mai multor personaje independente într-un singur episod.
Pastel:
Este o poezie descriptivă a unui colţ din natură.
Tipurile genului liric:
Elgia
Oda
Pastelul
Doina
Romanţa
Satira
Glosa
Tipurile genului epic:
În proză:
Basm
Mit
Nuvelă
Povestire
Reportaj
Roman
Schiţă
Parabolă
Memorii
În versuri:
Baladă
Fabulă
Epopee
Poem



munteanunadia11: Coroană?
OzeRoN: Desigur, mersi ț
OzeRoN: Cu placere.
Alte întrebări interesante