definițiile cuvintelor valoare, tradiție, port popular
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
valoare-Proprietate a ceea ce este bun, dezirabil și important; p. restr. lucrul bun, dezirabil, important ca atare (adevărul, binele, frumosul); importanță, însemnătate, preț, merit. ◊ Scară de valori = ierarhie a valorilor. Judecată de valoare = judecată normativă care enunță o apreciere.
traditie - Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă oral de-a lungul timpului. [Var.: (înv.) tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.
port popular -
Costum popular din Cuciulata, Brașov
Costumul popular reprezintă portul tradițional sau îmbrăcămintea specifică unei regiuni sau țări. În România, acesta reprezintă cămășile și pantalonii (băieți) și rochiile (fete) de in decorate cu motive tradiționale,[1] broderie cu mai multe culori în modele geometrice.
Explicație: