Informatică, întrebare adresată de ionutcatalin24, 7 ani în urmă

definitiv noțiunea de fișier, director părinte, director curent, director rădăcina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 0Papi0
1
Un fișier este o unitate de stocare de informații pe un dispozitiv de stocare, cum ar fi un hard disk sau un flash drive. Fișierele pot fi de diferite tipuri, cum ar fi documente de text, imagini, muzică sau filme.

Un director este o colecție de fișiere și alte directoare. Directorul poate fi considerat ca un container pentru organizarea fișierelor.

Directorul părinte este directorul care conține un director anume. De exemplu, dacă aveți un director "Imagini" și în el un director "Vacanță", atunci directorul "Imagini" este directorul părinte pentru directorul "Vacanță".

Directorul curent este directorul în care vă aflați în prezent în sistemul de fișiere. De exemplu, dacă vă uitați la conținutul directorului "Imagini" în explorerul de fișiere al calculatorului, atunci directorul "Imagini" este directorul curent.

Directorul rădăcină este cel mai de sus director într-un sistem de fișiere. În majoritatea sistemelor de operare, acest director este reprezentat prin "/" sau "", și conține toate alte directoare și fișiere din sistemul de fișier
Alte întrebări interesante