Limba română, întrebare adresată de florentinaciochir, 8 ani în urmă

Degetica (2)
dupa H Cr. Andersen
Chiar in acea clipa floarea se deschise fognind incetişor Acum se vede bine ca aceasta nu era o lalea adevarata Indutru flori fermecate, femeia vazu o fetita mica, mica de tot şi neasemuit de dragalaga b) Pentru ca micuta era numai cat degetul cel mic de inalta, primi numele de Degetica. Femeia li pregati, dintr-o coaja de nuca frumos lustruita, un leagan pe masura el. li puse petale de viorele in loc de saltea -o inveli cu o potala de trandafir. Micuţa dormea in timpul nopti, ar ziua se juca pe masuta, unde mamica el asezase o farfurie cu apa, inconjurata de o cununa de fion. d In farfurie plutea o frunza mare de trandafir pe care Degetica putea sa stea şi sa se plimbe nestingherita dintr-o margine intr-alta, servindu-se de doua fire albe de par de cal. ce-ţineau loc de vâsle. Nu se putea inchipui ceva mai dragalas decât fetita asta. Pe langa faptul ca era nespus de frumoasa, mai era şi foarte talentata. Avea un glas asa de dulce, cum nu se mai auzise pe faţa pământului .

Scrie pe caiet povestirea integrala a textului, respectand alineatele şi asezarea textului in pagina.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelstefan34
0
Degețica (2)
Dupa H Cr. andersen
Povestirea



•In acea clipa,floarea se deschise .acum se vedea bine ca nu era o lalea.Femeia văzu o fetita mica si dragalasa.
•deoarece fetita era cat un deget ea a fost numita Degețica.aceea femeie ii pregăti un leagăn ,cu petale in loc de saltea.Dupa o învelea cu o petala mare de trandafir.
Ea dormea seara dar ziua se juca pe masă unde mama ei așezase o farfurie cu apa care plutea.Degețica putea sa se plimbe pe ea Din colo-colo. In loc de vâsle ea avea doua fire de par de cal.Nimic nu putea fi mai drăguț de cât ea!
•Aceasta fetita era cea mai drăgălașă ,dar pe lângă aceasta drăgălășenie ea avea si un glas minunat!






SPER CA TE-AM AJUTAT!


Coroana?
Alte întrebări interesante