Studii sociale, întrebare adresată de bogd2n44, 8 ani în urmă

democratia este un regim.... continuati va rog la civica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lukegaldau
3
Democrația este un regim care a fost definit ca "Guvernul poporului, al poporului și al poporului". Este singura formă de guvernare în care voința poporului se reflectă în administrație.
În alte forme de guvernare, cum ar fi monarhia, oligarhia etc., toată puterea este concentrată în mâinile unei persoane sau a unui grup de persoane care conduc administrația, indiferent de dorințele oamenilor. Chiar dacă aceste tipuri de guvernare se desfășoară în interesul poporului, deoarece oamenii nu au nicio legătură cu administrația, ei nu se pot simți foarte fericiți sub ei.
Dar, deși masele sunt legate de guvern într-o democrație, ei nu pot, evident, toți, să participe activ la conducerea guvernului.
Desigur, a existat o perioadă în care numărul persoanelor dintr-un stat a fost limitat și apoi o astfel de metodă a fost posibilă și oamenii s-au putut întruni într-un singur loc și să ia decizii cu privire la toate chestiunile importante prin votul majorității. Aceasta a fost regula în orașul-statele Greciei antice.
Dar acum, odată cu creșterea fenomenală a populației din fiecare stat, nu este posibil ca fiecare persoană dintr-un stat să participe activ la administrarea sa. Deci, oamenii trebuie să fie reprezentați de persoane la alegerea lor, să le vorbească în Camera Legiuitorilor și să supravegheze activitățile Guvernului.
Următoarea întrebare care se ridică este: care sunt oamenii cărora le poate fi încredințată în condiții de siguranță conducerea într-o democrație. Un lider ar trebui să se identifice cu oamenii pe care îi mărturisește că le slujește. Este treaba lui să reflecte dorințele și frustrările oamenilor în consiliul națiunii. Bogați sau săraci indiferent de ce ar fi, serviciul devotat poporului este prima condiție necesară pentru conducerea unei democrații.
Evoluția istorică a democrației este un studiu interesant. În majoritatea orașelor din Europa timpurie, Guvernul pare să fi fost la început monarhic. Dar aroganța și opresiunea au provocat creșterea, care în multe cazuri s-au încheiat prin exercitarea puterii tuturor alegătorilor liberi.
Slăbiciunea democrației nu trebuie lăsată în afara de vedere. Această formă de guvernare acordă o importanță mai mare cantității decât calității și întrucât fiecare persoană nu posedă aceeași cantitate de talente politice, un guvern democratic nu poate asigura o mai bună administrare a afacerilor publice.
Mai mult, această formă de guvernare este lipsită de stabilitate și nu este favorabilă dezvoltării artei, științei și culturii. Dar orice bine sau rău este rezultatul democrației, oamenii, fiind mai conștienți din punct de vedere politic în zilele noastre, favorizează un guvern democratic.
Alte întrebări interesante