Limba română, întrebare adresată de euuuuu48, 8 ani în urmă

demonstrați ca apartine genului liric in 15-20 randuri.
VA ROG FRUMOS AJUTATI-MĂ...NU STIU ....

Anexe:

vbiabianca: mai ai de facut la ea ceva sa dai ex de figuri de stil
vbiabianca: si la versificatie
vbiabianca: mai e ritm ca am uitat sa scriu
euuuuu48: da.mi mesaj si vb
vbiabianca: bn mai tarziu pe la 8 e bn
vbiabianca: ca am treaba

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vbiabianca
28
Genul liric cuprinde titalitatea operelor lirice in care autorul isi exprima in mod direct gandurile ideile si sentimentele prin intermediul eului liric.
In opinia mea opera literara Ianuarie scrisa de Duiliu Zamfirescu apartine genului liric deoarece prezinta trasaturi ale acestui tip de text.
In primul rand modul de expunere predominant este descrierea,descrizand anotimpul iarna si frumusetile pe care le aduce dar apare si monologul liric care isi plange de mila pentru frigul de afara.Ca in orice opera lirica sunt specifice marcile lexico-gramaticale specifice verbe de pers.1 astept leg stau
dar si per.de persoana 1 ma eu.
In al doile rand limbajul este deosebit de expresiv si de sugestiv si se realizeaza prin intermediul imaginilor de artistice si al figurilor de stil (aici dai ex)
Versificatia este in deplin acord cu continutul de idei si sentimente si da textului o muzicalitate deosebita(aici dai ex la rima tipul strofei si masura ).
In concluzie in urma argumentelor aduse sustinute cu ex din text pot afirma ca poezia Ianuarie scrisa de Duiliu Zamfirescu este un gen liric.
SPER CAI BUNA

euuuuu48: Mulțumescc
Răspuns de marabucur2005
15

Genul liric este genul literar care cuprinde totaliteatea operelor literare structurate in versuri in care gandurile, ideile, sentimentele sunt exprimate in mod direct prin intermediul eului liric si al unui limbaj artistic.

In primul rand, poezia "Ianuarie" apartine genului liric deoarece prezenta eului liric este demonstrata cu ajutorul marcilor lexico-gramaticale:(pronume, verbe la pers a 1-a) "-mi","stau"," uitandu-ma","eu","astept","-mi".

In al doilea rand, opera literara "Iarna" apartine genului liric deoarece contine un libaj artistic sugestiv:figuri de stil:"frigul, scriitor pe geamuri"-personificare, "frigul,[...]cu zapezile se joaca"-personificare," atarnand ciucuri pe ramuri"-metafora(cred ca poti pune si personificare daca nu ai invatat metafora), "norii, plumburiti de ger"-epitet cromatic dar si metafora, "trist si singur ca un greier"-comparatie, dar si imagini artiatice cum ar fi:" din fereastra-mi inghetata/stau, uitandu-ma la cer"-img vizuala.

In concluze, prin trasaturile prezentate mai sus am demonstrat ca oprea literara "Ianuarie" de Duiliu Zamfirescu apartine genului liric.

Daca are mai multe randuri poti sa mai tai si tu din exemple. Sper ca te-am ajutat


euuuuu48: Mulțumescccc mult❤❤
Alte întrebări interesante