Biologie, întrebare adresată de Afinaty, 9 ani în urmă

Demonstrati ca o bucata de paine este o "conserva" de energie solara.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
92
       Felia de paine poate fi considerata o 'conserva de energie solara' deoarece este formata din proteine si glucide care nu ar fi putut fi sintetizate in bobul de grau decat in urma actiunii energiei solare, respectiv luminii si caldurii. 
       Omul consumand aceasta felie de paine transfera organismului sau energia existenta in paine, ca urmare a procesului de digestie. Inca din timpul germinatiei, boabele de grau sunt influentate de existenta energiei solare sub forma de caldura pentru a reusi sa strapunga stratul de pamant si sa inceapa procesul de crestere. 
        Pe tot parcursul vegetatiei, plantele de grau vor folosi energia luminii primita de la soare in procesul de fotosinteza, astfel ca ea sa se poata hrani.Fiecare bob de grau inmagazineaza prin procesul de fotosinteza, energia luata de la soare putand sa-l consideram si la aceasta scara redusa, o mica 'conserva de energie'.
 
        Datorita acestor plante, omul se poate folosi de energia solara ulterior ajungerii acesteia pe pamant prin consumul painii, care contine substante folosite de organism pentru mentinerea vietii.
Răspuns de Adda79
12
Felia de paine este o bucata de energie solara doarece aceasta a fost inainte grau,porumb si multe altele.Sper ca te-am ajutat

Ps :Nu sunt sigura asta am scris mai demult la o tema si a fost corect!

Alte întrebări interesante