Limba română, întrebare adresată de moroianu, 9 ani în urmă

Demonstrati ca opera "iapa lui voda "este opera epica ...va rooog repede imi trebuie azi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alex88
59
iapa lui voda este opera epica deoarece actiunea este srtucturata pe momentele subiectului, autorul isi exprima sentimentele in mod indirect cu ajutorul actiunii si personajelor,modul de expunere predominant este naratiunea,iar aceasta este o povestire in rama

moroianu: Trebuia putin mai mult pt. Ca profesoara este mult mai severa si sa nu iau un 4
moroianu: Poate Ale03 o sa mi dea mai mult
Răspuns de ale03
134
  Genul epic cuprinde totalitatea creatiilor literare in care autoru isi exprima in direct ganduri,idei si sentimente prin intermediul actiunii si al personajelor.(MEREU INCEPI CU DEFINITIA).
 Textul literar Iapa lui Voda apartine genului epic doarece autoru.....(aici zici tu numele autorului) isi exprima in mod indirect sentimente de.....(aici zici tu ce sentimente exprima autorul) fata de...(zici tu fata de cine are aceste sentimente).
 O prima trasatura specifica genului epic este prezenta reperelor spatiale. Actiunea se petrece...(AICI ZICI UNDE SE PETRECE ACTIUNEA...) cand....(zici cand se petrece actiunea)
 o A DOUA  trasatura specifica genului epiceste modul de expunere predominat naratiunea care prezinta in ordine cronologica momentele subiectului. Expozitiunea infatisaza momentul in care....(aici zici tu momentul respectiv).Desfasurarea actiuni...(te uiti cu atentie si scrii), Punctul culminant(scrii tu aici)si deznodamantul!
 De asemenea observam naratorul de tip(subiectiv sau obiectiv, te uiti cu atentie), care povestesteintamplare.....(completezi tu)
Nu in ultimul rand remarcam prezenta personajelor. personajele principale sunt(completezi), personaje secundare(completezi daca sunt) si personaje episodice (daca sunt).
Asadar argumentele aduse demonstreaca ca textul citit apartine genului epic

moroianu: Mersii..
ale03: sper ca te-am ajutat!!!!
ale03: cu placere
Alte întrebări interesante