Limba română, întrebare adresată de Flavie2302, 9 ani în urmă

Demonstrati ca poezia EMOTIE DE TOAMNA scisa de Nichita Stanescu apartine genului liric, text argumentataiv
URGENT !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suciucosmin10
1
Poezia "...." este o creaţie lirică, întrucât autorul îşi exprimă direct sentimentele de "...." faţă de "...." , principalul mod de expunere fiind descrierea.În primul rând, tema poeziei este "..." iar motivele care o conturează sunt "exemple"În al doilea rând, imaginile artistice şi figurile de stil integrate în ţesătura textului formează imaginatorul poetic al operei. Paul Valery(cu apostrof deasupra la e-accent) defineşte scriitorul ca fiind un "agent al abaterilor" , fiind vorba de abateri care sporesc expresivitatea textului. Astfel, (şi aici explici unele figuri de stil) .Un alt argument în susţinerea ideii mai sus exprimate îl constituie prezenţa formelor verbale şi pronominale de pers I şi/sau a II-aÎn ultimul rând, muzicalitatea versurilor este redată prin rima "scrii de care e" , ritmul iambic , şi măsura de (nr de silabe la un vers)În concluzie, pe baza ideilor prezentate şi argumentate mai sus se poate afirma că textul "..." de "...." aparţine genului liric.
Deci dacă prezinţi asta profesorului...îl vei da pe spate.Unde am pus puncte, completezi tu cu exemple, sau tema/motive literare. Baftă.

suciucosmin10: Mai...am uitat să delimitez paragrafele...îmi cer scuze...Sper să înţelegi.
Răspuns de adelinavilcu
0
sentimente directe,prezent-verbele la modul indicativ,descriere,versificatie-rima-ritm,pronumele persoanele la persoana 1 si 2,imagini-vizuale-auditive

Alte întrebări interesante