Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Demonstrati ca poezia"Povestea codrului"apartine gunului liric


REPEDE VA ROG!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de delfini9
2
o sa iti dau modelul de argumentare iar tu o sa pui concret din text
 Opera lirica este creatita artistica in cadrul careia autorul transmite in mod indirect idei ganduri sentimente prin intermediul eului liric.
Poezia/ Opera literara ,,x" de autor ,,y" apartine genului liric deoarece prezinta toate notele definitorii ale acesteia
Pe de-o parte subiectivitatea operei este redata de marcile lexico-gramaticale ale eului liric. astfel( zici marcile si dai exemple din poezie
Pe de alta parte limbajul expresiv este realizat cu ajutorul imaginilor artistice(le zici si dai exemple) formate cu ajutorul figurilor de stil )le xici si dai exemple)
De asemenea muzicalitatea operei este conferita de elementele de versificati. Remarcam prezenta a (numarul strofelor si felul lor.Adica catrene cu 4 versuri, cvintet cu 5 versuri, etc), rima acestora fiind (zici rima).Masura (in functie de rima)
In concluzie opera literara ,,x" de ,,y" este o opera lirica deoarece eul liric isi exprima sentimente de ... cu ajutorul modului de expunere numit descriere.
 
poti sa mai zici ca Prin intermediul descrierii, mod de expunere specific operelor lirice, eul liric transmite in mod direct sentimente de.... datorita figurii de stil (optional zici figura de stil+ exemplu)




delfini9: sper ca te ajuta
Utilizator anonim: Multumesc mult!
Alte întrebări interesante