Limba română, întrebare adresată de ovidiucabulea, 9 ani în urmă

Demonstrati ca poezia ,,Salcâmi ,, deA.E Baconski apartine genului liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Karyna27
8
Genul liric cuprinde operele literale in care autorul isi exprima reflectiile, ideile si sentimentele in mod direct, folosind un limbaj bogat in procedee artistice.
Consider ca opera literala "Salcâmi" de A.E Baconski apartine genului liric deoarece prezinta toate particularitatile specifice acestuia.
In primul rand, poetul isi exprima in mod direct sentimentele de admiratie fata de natura. Textul apare ca o confesiune in care eul liric este prezent prin diferite marci lexico-gramaticale ale subiectivitatii. Modul principal de expunere este monologul liric adresat.
In al doilea rand, aceste idei poetice sunt evidentiate prin termeni ce dobandesc sens figurat si prin numeroase procedee artistice de exemplu, natura este personificata, dovada e numarul mare de epitete personificate. De asemenea, la nivelul imaginilor artistice se remarca predominanta celor vizuale, dar exista si imagini auditive.
In concluzie, aceasta opera literala are toate notele definitorii ale unui text liric in care autorul isi exprima in mod direct sentimentele de admiratie fata de frumusetea naturii.

Karyna27: Sper ca te.am ajutat!
Alte întrebări interesante