Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

demonstrati ca prima parte din padurea de argint din calin(file din poveste) ca este un text discriptiv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreealipovan3
5
           Descrierea ca mod de expunere, prezinta particularitatile unui obiect, aspect de natura sau ale unui personaj.Descrierea literara, in particular, creeaza o anumita impresie sau emotie asupra cititorului, ce este marcata de felul cum percepe sau imagineaza obiectul descris cel care face descrierea.Totodata se remarca un limbaj mai putin specializat , prin utilizarea unei game variate de figuri de stil si imagini artistice, construite cu ajutorul substantivelor, adjectivelor si adverbelor care prezinta obiectul si particularitatile acetuia.Are un caracter ridicat de subiectivitate deoarece informatia ajunge la cititor in urma unei perceptii personale  asupra obiectului la care se face referire.
          Prima parte din  padurea de argint este o descriere in versuri ce intruneste particularitatile unui text descriptiv.
          In primul rand prima parte creeaza o anumita impresie sau emotie (uimire-pentru frumusetea padurii  , mister-lasarea noptii peste padure) ce este marcata de felul cum imagineaza padurea de argint (cu urmatoarele elumente:,,rauri sclipitoare"  ; ,,Flori albastre" ; luceferi; codru; crengi).
          In al doilea rand se remarca limbajul mai putin specializat, prin utilizarea unei game variate de figuri de stil (epitete: codrii de arama; padurea de argint; personificari:mandra glasuire, flori albastre tremur; metafore. bulgari fluizi, cuibar rotind de ape) care intra in alcatuirea imaginilor artistice( vizuale: curg in rauri, iarba pare de omat, flori albastre tremur) dar si in alcatuirea imaginilor sinestezice( flori albastre tremur).
         In al treilea rand are un caracter ridicat de subiectivitate deoarece informatia ajunge la cititor in urma unei perceptii personale asupra padurii. Autorul isi imagineaza ca padurea este un loc animat, plin de vietati, minunat in care merita sa mergi sa stai in natura de aceea creeaza o atmosfera de basm.
         In concluzie ultima parte a poemului este o descriere deoarece are toate caracteristicile specifice acestui mod de expunere.

Alte întrebări interesante