Limba română, întrebare adresată de gmailyolo123, 8 ani în urmă

Demonstrati ca soldatelul de plumb este o opera eipica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
12
In opinia mea, opera ”Soldatelul de plumb” de Hans Christian Andersen apartine genului epic deoarece autorul isi exprima sentimentele in mod indirect, prin intermediul actiunii si al personajelor antrenate in derularea unor evenimente intr-un anumit timp si spatiu.
Textul citat respecta pe deplin trasaturile de forma si continut ale genului liric.
In primul rand, prezenta naratiunii ca mod de expunere predominant. Aceasta se realizeaza la persoana a III-a, implicând un narator obiectiv, detasat de actiune, neimplicat afectiv.
In al doilea rand apar personaje: fetita, balerina, soldatelul, servitoarea, spargatorul de nuci, baietelul, sobolanul, dracusorul, doi baieti. Intr-o zi, un baietel primise multi soldatei, printre care unul avea un picior mai scurt. Chiar si cu defectul de frabricatie a soldatelului, el era preferatul baiatului. Dupa un timp, soldatelul s-a indragostit de o balerina, dar un spiridus il puse pe pervarz,ca sa nu poata ajunge la balerina. Acesta a fost gasit de doi baieti, care l-au pus intr-o barcuta de hartie si il trimisera pe rau. Doar ca, o ploaie a scufundat barcuta,cu tot cu soldatel, care a fost inghitit de un peste. Ce noroc a avut soldatelul!: Un pescar a pescuit pestele, iar prin minune, soldatelul a ajuns inapoi la proprietarul sau, baietelul.
Actiunea este structurata pe momentele subiectului, aceasta petrecandu-se intr-un anumit timp si spatiu.
In concluzie, trasaturile prezentate justifica încadrarea textului citat in genul epic.
Alte întrebări interesante