Limba română, întrebare adresată de Holee, 9 ani în urmă

Demonstrati ca Toma Alimos este balada populara . AJUTOR

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anamaria5y6
146
Balada este o specie a epicii populare in versuri care reprezinta o întâmplare neobișnuită din trecutul îndepărtat, cu o acțiune simpla la care participa un număr mic de personaje, prezentate, de obicei, în antiteza. Baladele populare au caracter anonim, oral, colectiv, sincretic și tradițional fiind numite și "cântece bătrânești".
În opinia mea, opera literara "Toma Alimos" este o balada populara întrunind toate trasaturile specifice.
În primul rand, textul suport prezintă o intamplare neobișnuită,uimitoare plasata în trecutul îndepărtat. Fiind o balada haiduceasca, contextul spatio-temporal al acțiunii este determinat, întâmplarea petrecându-se pe vremea lui Toma Alimos, pe Şesul Nistrului.
În al doilea rand, în text se remarca prezenta elementelor fantastice și unor motive literare specifice baladele populare. De exemplu ,motivul comunicării om-natura. De asemenea, figurile de stil (dai exemple, dacă vrei,din text de figuri de stil) sunt simple ,dar foarte expresive și sunt inspirate din frumusețea naturii și specificul mediului păstoresc.
În concluzie, prin toate argumentele prezentate mai sus, putem afirma cu convingerea ca opera literara "Toma Alimos" este o balada populara.
Sper ca te-am ajutat! Succes!

Holee: Multumesc enorm de mult pentru raspuns !
Anamaria5y6: Cu placere!
Alte întrebări interesante