demonstrati ca x compus y=(x-3)(y-3)+3 pentru orice nr reale x si y
boiustef:
Melania... iar ai enunț incomplet... Lipsește legea de compoziție
x*y=xy-3x-3y+12
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
14
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Este dată legea de compoziție x*y=xy-3x-3y+12
Rezolvare: x*y=xy-3x-3y+9+3=x(y-3)-3(y-3)+3=(x-3)(y-3)+3
Facem factor comun....
de la primii doi termeni factorul comun este x, iar de la termenii 3 si patru factorul comun este -3 este
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă