Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 10 ani în urmă

Demonstrati ca:
(x² -x +1 )²=x la a 4 a -2x³ +3x ²-2x+1 oricare ar fi numarul real x

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vlad2000
5
(x²-x+1)² = x la a 4-a + x² + 1 -2x³ +2x² -2x = x la a 4a -2x³ +3x² -2x +1

folosesti formula (a+b+c)² = a²+b²+c²+2ab+2ac+2bc

vlad2000: da
vlad2000: spune unde nu intelegi
vlad2000: cine la a 2-a? de ce e 3x la a 2-a?
vlad2000: 2 x la a 2-a plus x la a 2-a = 3 x la a 2-a
Răspuns de Dumyy11
4
(x²-x+1)² = x la a 4-a + x² + 1 -2x³ +2x² -2x = x la a 4a -2x³ +3x² -2x +1

Dumyy11: da
Dumyy11: lojic
Alte întrebări interesante